PROIZVODI IZ SLAME

Slama Lenabox in slama Lenabox Garden


Narezana in odprašena ter pakirana slama Lenabox in Lenabox Garden


Slama Lenabox


Lenabox – Slama je popolnoma naraven proizvod. Kot vhodno surovino uporabljamo kakovostno pšenično slamo, ki jo pridobimo na poljih na obronkih Panonske nižine. Na sodobni proizvodni liniji slamo sprva zmeljemo in narežemo na kratke delce. V primerjavi z običajno slamo, ki vpija vlago samo ob koncih oz. prelomih, pri rezanju dosežemo, da slama vpija vlago po celotni dolžini. Povečana vpojnost slame omogoča boljšo vezavo gnojevke, kar posledično pomeni količinsko manj nastilja, zaradi boljše vezave amonijaka se bistveno zmanjšajo vonjave v hlevu.

Več o slami Lenabox preberite tukaj.


NAKUP V SPLETNI TRGOVINI

Slama Lenabox Garden


Slama Lenabox Garden je uporabna kot talno pokrivalo (zastirka) na vrtovih, v vrtnarijah, sadovnjakih in drevesnicah. Z uporabo zastirke se tla zaščitijo pred vročino poleti in zmrzaljo pozimi, ohranja se vlaga v prsti in zmanjša rast plevelov. Ob počasnem razkrajanju zastirke se v tla postopoma dodajajo hranila in ustvarja humus. Zaradi posebnega načina obdelave ima slama Lenabox Garden večjo odpornost proti odnašanju zaradi vetra. Z uporabo zastirke se izboljša videz vrta.

Uporabna kot nastilj za konje, govedo, perutnino in male živali. Potrebno je zagotoviti ustrezno debelino ter pogostost menjave nastilja.

Ker je slama nosilec strukturne surove vlaknine in ugodno vpliva na proces prežvekovanja, jo uporabljamo tudi kot krmilo. Količino slame vključimo v skladu z izračunanim krmnim obrokom.

Več o slami Lenabox Garden preberite tukaj.


SLAMA LENABOX GARDEN
Slama Lenabox Garden se uporablja kot slama za zastirko oz. vrtno pokrivalo na vrtovih, v vrtnarijah, sadovnjakih in drevesnicah. Slama Lenabox Garden je odlična zaščita pred vročino in zmrzaljo.

Drobno mleta slama


Drobno mleta slama (do 1 cm) se uporablja predvsem kot nastilj za ležalne bokse. Zaradi zelo kratkih vlaken se odlikuje z izjemno vpojnostjo in predstavlja odlično alternativo nastilju iz žagovine. Drobno mleta slama je pakirana v 20kg bale zložene na paleto, kar omogoča enostaven prevoz, ravnanje in skladiščenje.

 
 

Peleti iz slame


Peleti iz slame se uporabljajo predvsem kot nastilj v perutninarstvu in konjereji. Zaradi kratke strukture vlaken ter toplotne obdelave ob procesu izdelave jih odlikuje izjemna vpojnost ter enostavnost pri manipulaciji. Pakiranje je možno v big bag vrečah, med 500 kg in 900 kg.

Zakaj uporabljati slamo Lenabox?


Prednosti odprašene in narezane slame Lenabox:

Naravni proizvod

Slama Lenabox je proizvedena iz kakovostne pšenične slame.

Večja prebavljivost

Slama je nosilec strukturne surove vlaknine in ugodno vpliva na proces prežvekovanja.

Zmanjšanje vonjav

Povečana vpojnost v primerjavi z običajno slamo vpliva na zmanjšanje vonjav v hlevu.

Enostavno odlaganje

Slama Lenabox se odlaga na njivske površine in razpada hitreje od običajne slame in ostalih oblik nastilja.

Za boljše zdravje živali

Uporaba narezane in odprašene slame izboljša bivalne razmere v hlevu.

Nepotratna količina nastilja

Povečana vpojnost pomeni manjšo količino nastilja ter posledično cenovne prihranke.

NAROČILO SLAME

Slamo Lenabox in Lenabox garden
lahko naročite v naši spletni trgovini.